Ranní Dvojka
Červená řepa a hodně lásky. Ukrajinský boršč z Prahy hojí stesky po domově a chutná místním i turistům
Ranní Dvojka
![Natalia Bas a kuchařka Kristýna v ukrajinské polévkárně The Boršč](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/da87d71fe487f03b5b916df720e18e7d.jpg?h=8b7966f8&itok=h23DVoNF)
Dvojka
Malá keramická zelená miska a uvnitř je výrazně červená polévka. Zdobí ji kopeček kysané smetany a čerstvý kopr. To je pravý ukrajinský boršč, který vaří v malém bistru v Praze na Vinohradech. Tradiční ukrajinské jídlo dalo název i celému podniku. Bistro se jmenuje se The Boršč a i my jsme se přišli podívat, jak specialita zákazníkům chutná. Lidé si podnik přejmenovali a říkají mu lidově Boršárna.
Julie Kalodová
Ostatní také poslouchají
-
BONUS: Jak se měnil hlas Karla Gotta? Ze zakřiknutého hošíka sebevědomá hvězda
Četba na pokračování
-
Příroda má smysl pro humor. Potvrzuje to balvan poblíž...
Česko – země neznámá
-
Skalní dominanta uprostřed Břas nabízí výhled do kraje i historie
Turistický tip
-
Špenátová polévka s jáhlami
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Tajuplná stolová hora Ostaš vás překvapí pískovcovými skalními labyrinty a krásnými vyhlídkami
Výlety
-
Lipovou alejí u hradu Rožnov se procházel i Sigmund Freud
Dobré odpoledne s Českým rozhlasem Zlín
-
Divoká hora, která není, čím se zdá. Kozákov skrývá příběh tajemného obyvatele
Bludičky
-
Herečka Martha Issová: Moje postava v novém filmu Úsvit? Tak to je opravdu strašná čůza
Blízká setkání