Vysočina

Příběhy z Vysočiny

Pivovar, Eden Bystřice | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas

Na masopustních slavnostech přichází ke slovu zabíjačka a uzené maso. Centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem nabídne i uzené pivo. Pro nás je něco takového nezvyklé, ale podle sládka Vladimíra Vechety mohla chutnat po uzeném většina piv v dávné minulosti. „Název uzené pivo může evokovat, že uvaříme pivo a necháme ho měsíc viset v komíně, kde se pěkně vyudí, ale tak to není,“ směje se.

Nejposlouchanější

Vysočina

Více ze stanice
Příběhy z Vysočiny

Příběhy z Vysočiny

Každý týden vám přinášíme kolekci pěti zajímavých reportáží z našeho kraje. V centru naší pozornosti jsou příběhy lidí, neotřelá místa, historie, úspěchy apod.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu