Příběhy slavných značek
Zátka: Jak těstoviny z jižních Čech dobyly srdce hospodyněk v celém mocnářství
Příběhy slavných značek
Dvojka
Zatímco s výrobou sodovky udělal jihočeský rod Zátků díru do světa, první továrna na těstoviny, nudle a makarony ve střední Evropě to ve svých začátcích lehké neměla. Hospodyňky totiž byly odjakživa zvyklé vyrábět si těstoviny samy. Naštěstí to majitelé firmy nevzdali.
Jitka Škápíková
Připravili: Jitka Škápíková, Jan Kovařík
Dramaturgie: Magdalena Šorelová
Zvukový mistr: Dominik Budil
Zvukový design: Jiří Litoš
Režie: Jitka Škápíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Původně byly v Evropě pro prasata. Dnes se bez brambor...
Glosa Pavla Maurera
-
Od letadel a bumerangů k ikonickým náklaďáčkům. Příběhy slavných značek: Avia
Příběhy slavných značek
-
Hroznové víno zlepší vaše zažívání. Dejte ho na koláč, ale zkuste i s rybou a játry
Přírodní lékárna
-
Ta pravá Louisiana má pálivou chuť chilli papriček. Už skoro...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Továrnu na cukrovinky založil v Holešově v roce 1863 Philipp Kneisl, dodnes se v ní vyrábí
Rodáci známí neznámí
-
Brambor do domu, poklad do domu
Příběhy pokladů
-
Petržel: Proč se bez ní v kuchyni neobejdeme
Abeceda potravin
-
V České Skalici mají místo rozkvetlých záhonů komín, který...
Česko – země neznámá
-
Jurečka: Dvojí kvalita potravin je problém. Musíme o tom ale...
Dnešní Plus
-
Vařit z lesa a tvořit celé jídlo sám jsou nejlepší možnosti, říkají kuchaři z projektu ZE MĚ
Ve vlastní šťávě