Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Zelenskyj neskončí. Ani nemůže. Protesty zrušeny, odboráři a zemědělci nadále nespokojeni. Svět naruby: Energetici se nebojí žádat ještě vyšší ceny. Bruselu se do tvrdého postupu proti dovozům z Číny nechce. Wildersova krajně pravicová strana bude vládnout Nizozemsku. Skoro každá politika je svým způsobem rodinná.
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Protesty zrušeny. Odboráři i zemědělci jsou však nadále nespokojeni. Energetici se ale nebojí žádat ještě vyšší ceny. Ukrajinský prezident Zelenskyj neskončí, neboť nemůže, anebo Bruselu se do tvrdého postupu proti dovozům z Číny nechce. To jsou titulky v obilných příspěvků právě začínajícího středečního vydání relace komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě i doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • A nejprve žhavé domácí téma. Většina politických pozorovatelů se domnívají, že sněmovna zřejmě beze změn schválí to, aby poslanci i senátoři mohli nominovat pouze jednoho prezidentského kandidáta. A ve studiu je se mnou vnitropolitický komentátor ČRo Radko Kubičko. Buď zdráv. Dobrý den. Viděli jsme při té poslední volbě několik právě případů, kdy to bylo hodně komplikované, včetně toho, že dokonce tam byly nominace od už nefunkčních zákonodárců. Čili je to k dobru věci.