Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Janem Bednářem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Janem Bednářem
Jan Bednář, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Hlasující Piráti hledají cestu z krize. Jak jen to pro nás dopadne? Rusko a Ukrajina napjatě sledovaly francouzské a britské volby. Francouzská ekonomika a dluhy. ANO ohlašovalo středoevropský projekt, ale nakonec se jen přihlásilo k extrémní pravici. Masúd Pezeškján, prezident Íránu, který upustí páru.
Jan Bednář

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Nejasné vyhlídky Francie po parlamentních volbách. Kdo je nový íránský prezident a co se dá čekat od frakce, kterou v Evropském parlamentu spoluzaložil Andrej Babiš. To jsou některé zahraničně-politické náměty komentářů, k jejichž poslechu vás zve Jan Bednář.

  • Názory a argumenty.

  • Dosavadní europoslankyně Michaela Šojdrová neuspěla se svou stížností u Nejvyššího správního soudu proti výsledku nedávných evropských voleb. Šojdrová svůj mandát neobhájila, ale zpochybnila zvolení jiného europoslance Ondřeje Koláře kvůli možným chybám v počítání preferenčních hlasů. Při tom, jak se zjistilo, k různým chybám při počítání opravdu docházelo. Ve studiu proto vítám vnitropolitického komentátora ČRo Radka Kubička a rovnou se ptám je z tohoto případu nějaké poučení?

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu