Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Petrem Schwarzem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Petrem Schwarzem
Petr Schwarz, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Petr Pavel, přirozený progresivista. Portugalci na schůzce s vlastní minulostí. Francie si jako první na světě dala do ústavy svobodu interrupce. Odklad konce spalovacích motorů? Elektromobily táhnou méně, než se čekalo. Ficovo tažení proti médiím už může ztížit jen česká PPF. Bitcoin patří k životu.
Petr Schwarz

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Rozdíly v průzkumech voličských preferencí, útok slovenské vlády na veřejnoprávní média či právo na interrupce ve francouzské ústavě nejenom. Tato témata rozeberou v následující půlhodince Názorů a argumentů naši komentátoři. Příjemný a ničím nerušený poslech přeje Petr Schwarz.

  • Názory a argumenty.

  • Ve volbách do PS by podle dnes zveřejněného průzkumu společnosti Median zvítězilo hnutí ANO se ziskem 31 % hlasů. Druhá ODS by získala 12 a půl %, třetí Piráti 11 %. SPD by volilo devět a půl % lidí, hnutí STAN devět % a TOP 09 pět a půl %. I v průzkumu Medianu tak přízni voličů jasně vede hnutí ANO. Zároveň se ale jeho čísla výrazně liší od posledního průzkumu společnosti Kantar CZ, který hnutí ANO přisoudil dokonce 39 %. A o tom teď budu mluvit s komentátorem ČRo Petrem Hartmanem. Dobrý den. Petře. Čím si vysvětluješ tak výrazný rozdíl?