Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Janem Bednářem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Janem Bednářem
Jan Bednář, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Osud nejvyššího státního žalobce bude mít i nadále v rukou vláda. Strany nabírají vodu řešetem. Kryptoměnová horečka je zpět. Ve válce múzy mlčí, ale filosofové mluví. Vláda ještě může zvrátit nepříznivé trendy ve veřejném mínění.
Jan Bednář

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Může vláda Petra Fialy do voleb zvrátit pokles preferencí? Jaké změny se připravují na státním zastupitelství a diskuse západních intelektuálů o válce v Izraeli. To jsou některé náměty dnešního vydání pořadu, k jehož poslechu vás vítá Jan Bednář.

  • Názory a argumenty.

  • Začneme situací na Slovensku, která začíná znepokojovat čelné představitele EU. V Evropském parlamentu řekl vysoký představitel Evropské komise pro spravedlnost Didier Reynders, že komise nebude váhat zasáhnout proti Slovensku, pokud by kroky nové slovenské vlády v oblasti právního státu porušovaly pravidla EU. Ve studiu proto vítám našeho komentátora Radka Kubička. Dobrý den. Dobrý den. Co Evropské komisi konkrétně vadí a jaké nástroje má eventuálně k dispozici?

Ostatní také poslouchají