Náš host

Na soutěžích národních kuchařských týmů vaří nejlépe Finové, říká manažer české reprezentace

Náš host

Na soutěžích národních kuchařských týmů vaří nejlépe Finové, říká manažer české reprezentace
Tomáš Popp

Plzeň

Národní tým cukrářů a kuchařů je českou kulinářskou reprezentací na mnoha soutěžích po celém světě i na kuchařské olympiádě. Manažerem jim je šikovný Plzeňan Tomáš Popp.
Stanislav Jurík

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Je dost možné, že se budeme bavit s naším dnešním dopoledním hostem hlavně o mlsání. Ale kdo ví, kam nás řeč zavede. Tomáš Popp je naším hostem. Hezké dopoledne. Hezké dopoledne. Dobrý den. Manažer národního týmu cukrářů a kuchařů ČR, organizátor farmářských trhů v Plzni. Ale začalo to tady v rozhlase podle mě tím, že jste sem chodil radit posluchačům za sdružení n věc. Nebo se pletu?

  • Ne, to sedí. Já jsem sem docházel. Povídejme si o životním prostředí, o tématech, která dneska rezonují společností klimatická změna, doprava atd.. Toto všechno jsem dělal já, znelíbil ještě před tím. To vy možná nevíte, jako předseda Svobody zvířat, kdybychom vlastně dlouhá léta chránili práva zvířat a radili jsme vlastně o těchto tématech a bavili jsme se o pokusech na zvířatech, hospodářských zvířatech, o jejich životních podmínkách. Zase to je téma, který pořád jako červená linka se táhne vlastně tím životem. Všechno to souvisí de facto s jídlem, kde i ta zvířata jíme, takže vlastně se točí, točí se to pořád v kruhu a všechno je to jídlem.

  • Jak to vlastně všechno začalo? Čím jste jako vyučen nebo vyškolen? Jakou máte občanskou profesi? Když to tak já, když se zeširoka a jsem z Lochotín Košutka jesenický ulice, takže jsem rodilý Plzeňák a kdekoliv vystupují i v televizi a tak tak vždycky tam propašuji Plzeň. Já jsme v Berlíně na pro prezidenta a vždycky živý vstup do Český televize. Okamžitě jsem z Plzně. Tak takže jsem z Plzně. Já jsem ZŠ na Lochotíně na 34. a pak jsem sledoval na německé televizi ZDF pořady opona boku spol. Boky si je kuchař. Takový náš táta už je bohužel mrtvý v Lyonu má restauraci, tak jsem říkal v Kábulu vařit, protože to je to jediný, co mě vlastně vždycky zajímalo, bylo jídlo. Nejenom jídlo, ale hlavní jídlo. No tak jsem šel do Romana učňák. Jsem vyučený kuchař. Pak jsem se na nás ta ho. Pak jsem šel na vysokou školu, se nedodělal. Mezitím jsem byl aktivistou za práva zvířat, pak jsem nastoupil jen vědců. No a postupně jsem se dostal zpátky k vaření a dnes jsem teda i manažer národního týmu kuchařů a cukrářů.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu