Maso vypěstované v laboratoři. Dobrou chuť. | Foto: Vojtěch Koval, Český rozhlas

Americká společnost JUST přivezla na festival moderních technologií Future Port Prague kuřecí nugety, které vypěstovala v laboratoři z buněk odebraných drůbeži. Do běžného prodeje se zatím kvůli své vysoké ceně nedostanou, jsou ale možnou budoucností stravování. Oproti velkochovům totiž potřebuje na výrobu masa jen naprostý zlomek půdy, vody i energie. Jak chutnalo umělé maso reportérovi Experimentu Vojtěchu Kovalovi?

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Magazín Experiment

Magazín Experiment

Vědecko-technologický magazín Radiožurnálu. Zabýváme se nejnovějšími vynálezy a zjišťujeme, nad čím bádají nejen čeští vědci. Zajímá nás také zákulisí vědy, jak vlastně žijí lidé, kteří zasvětili život vědě a jak fungují špičkové laboratoře. Nezapomínáme ani na moderní technologie – jaké je čeká budoucnost, jak budou sloužit člověku… nebo to bude jinak?

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu