Kuchařské čarování
Vydatná polévka je zkrátka základ, máme pro vás jednu staročeskou
Kuchařské čarování
České Budějovice
Kuchařské čarování přináší inspirace na vydatné polévky z celého světa. Ale i z domova. Tradiční zimní polévky připravovali naši předkové velmi často s vařenými obilkami, vločkami, krupkami a samozřejmě také s kořenovou a cibulovitou zeleninou. Pro ještě větší výživovou hodnotu polévky doplňovali žloutky nebo celými vejci.
Petr Stupka
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cibulačka, cibulový koláč, cibulová marmeláda. Recepty a zajímavosti s vůní cibule
Kuchařské čarování
-
Ve vlastní šťávě: Jak jedním tweetem sjednotit národ?
Ve vlastní šťávě
-
Pečená kachní prsa se švestkovou omáčkou. Česká klasika dotažená skvělou omáčkou téměř k dokonalosti
Vaříme s Habadějem
-
Královský chlebíček podle receptu z kuchařky Marie Rosické
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Indické placky papadam
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Na zadělávání perníku se dříve používal výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
Host Radiožurnálu
-
Náš jídelníček může obohatit nepřeberná spousta divoce rostoucích plevelů
Poradna
-
Holky z Hollywoodu kecaj, myslí si herečka Ilona Svobodová. Jejím receptem na krásu je optimismus
Dopolední host
-
Vánoční rybí polévka: někdo na ni nedá dopustit a jiný ji nepozře. Tradicí je od 19. století
Pochoutkový rok