Káva o čtvrté

Zelené na talíři. Tři jarní recepty, se kterými přivítáte nové roční období

Káva o čtvrté

Zelené na talíři. Tři jarní recepty, se kterými přivítáte nové roční období
Zelená polévka, jarní polévka

Dvojka

Hostem Kávy o čtvrté byla autorka kuchařek a blogerka Jana Florentýna Pišová. Moderuje Tereza Stýblová.
Tereza Stýblová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Na Dvojce a přeji hezké odpoledne. Nejenom před Velikonoci na Zelený čtvrtek, který se blíží, bychom měli jíst dostatek zelených potravin. Obsahují totiž pro náš organismus důležité látky. Jak v kuchyni zajímavě zpracovat? Špenát, brokolice, zelí, kapustu je vhodné využít při přípravě jídel i na tě a listy například ředkviček, mrkve či kedlubny. Které bylinky pozvednou chuť i běžných jídel? A jak pracovat s mladými rostlinkami, například s kopřivami anebo medvědím česnekem či hráškem. Dnes i o tom budu povídat s autorkou kuchařek blogerka Janou Florentinou Pyšovou.

  • Hezké odpoledne a dobrý poslech.

  • ČRo dvojka. Které vás baví?