Kakaový lusk v sobě ukývá boby, ze kterých se vyrábí čokoláda | Shutterstock

Mezinárodní den čokolády se každoročně slaví 13. září. Zdeněk Truhlář v pořadu Jihomoravský rok u brněnských čokolatiérů zjišťoval, jak se jedna z nejoblíbenějších pochoutek vyrábí. Jakými procesy musí projít kakaový bob, aby se z něj stala čokoláda? A jaké o čokoládě kolují mýty? Třeba ten, že jediná správná čokoláda je ta hořká. Poslechněte si celý záznam!
Jarka Vykoupilová, Zdeněk Truhlář

Nejposlouchanější

Jihomoravský rok

Jihomoravský rok

Výpravy za nevšedními událostmi i zážitky s mikrofonem a kalendářem v ruce. Jižní Morava netradičním pohledem reportérů Českého rozhlasu Brno.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu