Host ve studiu

Kdybych byl žena, používám kávu jako parfém. Směje se téměř rozený „kavárenský povaleč“ Petr Voldán

Host ve studiu

Kdybych byl žena, používám kávu jako parfém. Směje se téměř rozený „kavárenský povaleč“ Petr Voldán
Petr Voldán ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Hradec Králové

U hrnku dobré rozhlasové kávy jsme se dnes sešli ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové s publicistou Petrem Voldánem. Protože tento nápoj je Petrovou celoživotní vášní. Sám o sobě s nadsázkou tvrdí, že se narodil jako kavárenský povaleč. Je to zkrátka milovník a znalec kávy.
Jakub Schmidt

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • U hrnku. Dobré rozhlas VKV jsme se dneska ráno sešli s Petrem Voldánem. Petře, dobrý den. Dobré ráno. Dobré ráno. Já už tady.

  • Tímto tím trošku cinkám. Jako mám. Já si tam žádnou nemáš, koukají. A tam zatím nemám. Ale já si doplním, já myslím, že mě jich dneska čeká ještě dost. Tak já vám tu klasickou, tady svoji roli.

  • Pustnou. Je to kvalitní káva vůbec, Petře? Nerozpustná? No, neslyšel jsem na ní moc dobrého. V poslední době, jak natáčíme náš nový seriál Letní voňavý kávový, takže asi bych do ní šel jedině v krajním případě. Jasně. Ale trošku se ohradím proti tvému tvému označení ve vysílání. To jsem slyšel už cestou. Jsem v autě jako milovník kávy. Ano, znalec kávy. To už bych byl zdrženlivější. Ale musím říct, za sebe. Na druhou stranu, že víš o té kávě mnohem víc než jaksi obyčejný spotřebitel, protože vím, že to je tvoje vášeň, ta káva. To je. A ještě ty kávové hrnečky. Ale pokud jde o tu kávu, tak teď ví mnohem víc ještě z těch posledních zhruba 14 dnů, tří neděl měsíce, protože při natáčení seriálu o kavárnách východočeského regionu jsem se o kávě dověděl moc. Já jsem se dověděl i to, že se třeba dají dělat kávové šperky, které jsou i voňavé a že návrhářka, která ty šperky dělám, původně z Hradce Králové, Eva čelo, že je dělá pro spoustu světových pražíren, protože jsou hrozně populární. To jsem třeba o kávě nevěděl. Být ano, ale šperk z kávy? No proč ne, proč ne.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu