Host Radiožurnálu
Kvalitní pepř má především chutnat, ne jen pálit. Rozpoznat ho může i laik, říkají podnikatelé
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Klára Dohnalová a David Pavel jsou fascinováni pepřem. Jejich start-up pomáhá chudým rodinám pěstitelů v rámci fair trade a jejich světově unikátní lyofilizovaný zelený pepř se solným květem získal „gastro Oscara“ – Zlatou vidličku v prestižní mezinárodní gastronomické soutěži. „Fascinovalo nás, že Kambodžané dokážou vzít stonek čerstvého pepře, vložit ho na pánev a usmažit s čerstvými krevetami,“ popisují oba zkušenost, díky které začali podnikat.
Vladimír Kroc
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
David Prachař o roli ve filmu Citlivý člověk: Na sklonku života se člověk vrací tam, kde nikdy nebyl
Host Radiožurnálu
-
Borůvkový šnaps „lesňák" podle receptu z Podkrkonoší
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Vše o pěstování denivek, trvalek s výraznými květy. Podíváme se i na hřiště a do zeleninové zahrady
Zelené světy
-
Šéfkuchař a autor Postní kuchařky Pavel Drdel mluví o vášni pro zavařování i boji s migrénami
Dámská jízda
-
V 19. století chodili do hor majetnější, obyčejné lidi to nenapadlo, vypráví autor knihy Na Jeseníky
Host Lucie Výborné
-
Pavel Maurer: Japonci chodí o Vánocích do fast foodů. To je...
Glosa Pavla Maurera
-
Pestrá přehlídka závinů a nejnovější specialita kulináře Petra Stupky
Kuchařské čarování
-
VÁCLAV POSTRÁNECKÝ 80!
Tobogan