Host Lucie Výborné
Zdeněk Pohlreich: Zlatá éra gastronomie je pryč. Doba, kdy kuchaři nechtěli být celebrity, ale být v kuchyních
Host Lucie Výborné
![Zdeněk Pohlreich](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/2024-05/8172db2790731a4ced32f11734b9b9e3.jpg?h=f1cfe0e8&itok=feIOB-tV)
Radiožurnál
Popisuje s úsměvem, že na jídlo myslí každých pět minut a nejlepší gastronomické nápady mívá mezi pátou a šestou hodinou ráno. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich je manažerem restaurací, je vidět v televizi a účastní se mnoha dalších akcí. Ubezpečuje ale, že work-life balance má v pořádku. „Čím víc máte zkušeností, tím míň se nadřete. Mám záklopku, uvědomuju si, co jsem si dřív neuvědomoval, že nejsem nerozbitný a jet jenom na plný plyn nejde,“ vypráví. Proč nedávat spropitné kartou?
Lucie Výborná
Přepis epizody
-
Jestli jste to nevěděli, tak galonem omáčky zalijete Údolí hříchu.
-
To je citát zde přítomného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Tak vás tady vítám. Dobrý den. Dobrý den. Já se tomu smějí ještě teď. Já jsem to fakt nevěděla. A to je prostě to platí, ano?
-
No jasně. No tak je, to je i to jedna z oblíbených praktik, že ano. Ty jsi něco opravdu nepovede, tak se na to nelze. Bazén něčeho a prý to jedlý potom atomy zítra. No.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Brunch česky? Víkendové debužírování. Jde o to nespěchat, usmívá se autor gastromapy Lukáš Hejlík
Host Lucie Výborné
-
Just: Jméno studenta Tomáše, který varoval lidi na FF UK, by se mělo skloňovat v každé větě
Osobnost Plus
-
Prof. MUDr. Jiří Beran vyvrací a uvádí na pravou míru mnoho omylů a mýtů ohledně virů i naší imunity
Radioporadna
-
Dnes už si nedovolím říct to, co jsem mohl v 90. letech
Zálety Aleny Zárybnické
-
Zlata Adamovská: Zdědila jsem chuť k jídlu a smysl pro humor. Zbytek jsem si musela obstarat sama
Až na dřeň
-
Porotkyně Míša Landová: U koláčů mám raději olej než máslo. Další tipy a rady na kynuté těsto
Blízká setkání
-
Věděli jste, že… průměrně spotřeba potravin na jednoho obyvatele Česka je asi 750 kg za rok?
Dva na Dvojce
-
Školství má být sekulární, říká sociolog. Vánoční stromečky nikomu újmu nezpůsobují, oponuje teolog
Pro a proti
-
Ekonom Kovanda: Češi se nechávají odírat. Bohatství mizí za kopečky v zahraničí
Jak to vidí...
-
Je to paradox, ale zřejmě nejvíc plýtvá jídlem generace Z
Věda Plus