Dopolední Region
Proč se do bábovek přidávala Květa nebo Vacatův Kynetín? Rakovnické Muzeum TGM nabízí recepty na slavný moučník
Dopolední Region
Region
Bábovka patří mezi nejoblíbenější české moučníky. Svědčí o tom velké množství forem na pečení v muzejních depozitářích. V rakovnickém Muzeu TGM zjistíte, jak bábovka přišla ke svému názvu a co všechno do ní naše babičky přidávaly. Výstava „Bábovka na neděli“ bude přístupná v Petrovcově síni až do 12. 06. 2022.
Barbora Kvapilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V Křenovech si váží svého muzea. Je nejmenší v České...
Česko – země neznámá
-
Páni kluci i Rebelové. Ve vedlejší roli nádraží a železniční trať Zubrnice
Vlakem Libereckým krajem
-
Tento unikát neměli ani na Barrandově
Poklady minulosti
-
Inspirativní prostor plný knih. V Praze vzniká první české Muzeum literatury
Víkendová příloha
-
Od největších muzeí národních, až po ta nejmenší, regionální a soukromá - všechna dnes mají svátek
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Knižní novinky, zajímavosti z literárního světa i recenze titulů pro vás opět má týdeník Knížky Plus
Knížky Plus
-
Madona z Veveří byla „objevena“ až před necelým stoletím
Apetýt