Libor Smutek, sládek univerzitního minipivovaru Čtyrák v Českých Budějovicích | Foto: Marek Podhora, MAFRA / Profimedia

Pro vlastní výrobu piva se v posledních letech nadchlo mnoho Čechů. Každé pivo uvařené v domácích podmínkách je zaručený originál. „Když se dodrží postupy a hlavně hygiena, hygiena a zase hygiena, tak pivo musí dopadnout dobře,“ říká Libor Smutek, sládek českobudějovického minipivovaru Čtyrák. Minipivovar funguje pod Zemědělskou fakultou Jihočeské univerzity, jeho úkolem není jen zásobovat okolí akademickým pivem, ale zejména sloužit výzkumu a výuce.
Hana Šoberová

Nejposlouchanější

České Budějovice

Více ze stanice
Dopolední host

Dopolední host

Zajímavá témata z různých oborů, moderátor a hosté, kteří musí dát odpověď.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu