Dopolední host
Jablko v tabletce i jedlém obalu, který prodlouží trvanlivost. Vědci navrhují, jak lépe využít potraviny
Dopolední host
České Budějovice
Lidí na planetě přibývá a nastupující generace přemýšlí o tom, jak se uživí. Přitom je spočítáno, že na světě se nespotřebuje 30 až 50 procent z produkce potravin. To znamená, že během zpracování, v rostlinné i živočišné výrobě, vznikne tolik odpadu, že to představuje skoro polovinu původní suroviny. Ta je přitom zdravá a dala by se sníst.
Eva Kadlčáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kompostuj – pro lepší svět. Jde to i v bytě na sídlišti
Dopolední Radiožurnál
-
Většina bio a gastroopadu končí na skládkách. Přitom se dá využívat jako cenná surovina
Zaostřeno
-
Zelené světy
-
Ve vlastní šťávě: Zachraňujte jídlo, ať nekončí v popelnicích
Ve vlastní šťávě
-
Vegani děti netýrají, dokazuje veganská matka tří veganských dcer
Houpačky
-
Neviditelní, nebezpeční, všudypřítomní škůdci našeho jídla i zdraví. Na co si dát v létě pozor?
Apatyka
-
Bylo by načase, abychom se v naší rozežranosti omezili, míní antropoložka jídla Ferrarová
Hovory