pražič kávy Samuel Makovička | Foto: Jannis Moras, Český rozhlas

Není káva jako káva – některá se hodí víc na espresso, jiná na filtrovanou kávu. „Je to nápoj, který bystří mysl,“ myslí si barista a pražič kávy Samuel Makovička. „Baví mě poznávat tu samotnou surovinu, kam až s ní můžeme dojít. Jsou různé metody zpracování, různé odrůdy i styly pražení,“ dodává. Nakolik lze výslednou chuť šálku kávy ovlivnit během procesu pražení? Proč je jedna káva kyselá a jiná hořká? A jak to vypadá v pražírně kávy? Poslechněte si rozhovor!
Jannis Moras

Nejposlouchanější

Dobré dopoledne

Dobré dopoledne

Dopolední poradny a hosté, jak je znáte z pořadu Apetýt. 

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu