Blízká setkání
V Evropě to s konzumací masa přeháníme. Má to dalekosáhlé ekologické dopady, upozorňuje antropoložka jídla
Blízká setkání
Dvojka
Jídlo pro radost, to je titul knihy Evy Ferrarové. Co si, podle ní o nás budou říkat budoucí antropologové jídla? „Troufla bych si tvrdit, že nebudou říkat nic, protože žádní nebudou. My všechno sníme, zničíme a pravděpodobně nebude co jíst. Ale hypoteticky by mohli nazvat naší epochu jako dobu masovou.“ Cítí ona sama z jídla radost? Jsme v jídle manipulovaní? Zabývali se lidé odpradávna tím, co jíst a nejíst? A jak se témata zdraví a jídla prolínají historií?
Tereza Kostková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bylo by načase, abychom se v naší rozežranosti omezili, míní antropoložka jídla Ferrarová
Hovory
-
Herečka Martha Issová: Moje postava v novém filmu Úsvit? Tak to je opravdu strašná čůza
Blízká setkání
-
Cílek: Půdu zachrání malá opatření, poučme se z historie
Leonardo Plus
-
Servírujeme pazneht medvědí! Co nejbizarnějšího jedl Zdeněk Pohlreich?
Člověčiny aneb Svět lidských fenoménů
-
Prosím, už neučte děti mlčet u jídla, při stolování se musí mluvit, tvrdí Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Odborníci z VŠCHT pracují na speciální směsi do 3D tiskáren, ze kterých by se tiskly třeba…
Věda Plus
-
Svět nepotřebuje pár radikálních veganů ani útočné teatrální masožravce. Proč téma masa rozděluje?
Balanc
-
Medvěd, čarodějnice a apokalypsa. V postkatastrofickém románu Borne předává lidstvo planetu mutantům
Ektoplasma
-
Petr Vodička: Hnojivo
Tip mujRozhlas