Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Indická kořenná míšeninka podle Pražské kuchařky Karolíny Vávrové z roku 1895
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Liberec
I když je pro mnohé přelom 19. a 20. století pravěkem, už tehdy městské hospodyně znaly mnohé cizokrajné koření, třeba jako kurkumu. Nejen o jejím původu, ale také o využití při vaření povypráví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Hnědá silná polívka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Vaše každodenní inspirace
Káva o čtvrté
-
Dá se vyhnout chybám v uvažování? Těžko. První dojem a zkreslení jsou naši besties
Buchty
-
Belgické vafle
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Berlín jako laboratoř studené války. Neváhejte se střelbou do žen i dětí, vyzývali němečtí komunisté
Téma Plus
-
Záhadné album fotografií vypráví o pražských cirkusácích vězněných v gulagu
Příběhy 20. století
-
Kateřina Vilemína Zaháňská: „Šťastná to žena.“ Údajná autorka výroku byla sama velmi nešťastná
Osudové ženy
-
Češi a Slováci se vzdalují natolik, že už potřebujeme překlady knih, popisuje spisovatelka Sakmárová
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Cobain: 1. díl
Cobain
-
O radosti z jídla i ze života: Sušení. Je sušené ovoce vhodné pro děti? Jak správně na sušení masa?
Jezte, ať vám to sluší