ArtCafé
Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů
ArtCafé
Vltava
Historička Irena Korbelářová působí na Slezské univerzitě v Opavě, věnuje se také experimentální retro gastronomii, dějinám stravování a kulinární kultury. Stojí například za výběrovou encyklopedií Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Milan Svoboda své zkušenosti s památkovou péčí a historií zúročuje ve spojení s kulturní antropologií, otevírá tak vhledy do šlechtické kultury stolování a umění gastronomie.
Tereza Lišková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Mateřské bezčasí jako forma poezie i komiksu
ArtCafé
-
Akcent ± ve výtvarném umění 2023: Rudolfinum, pražská Kunsthalle, Eva Koťátková a regionální galerie
Akcent
-
Šperk má spoustu významů. Není náhoda, jak vypadá a kdo ho nosí, říká etnoložka Alena Křížová
Apetýt
-
Baroko: ideální prostor umění a dialogu. Impozantní benediktinský klášter v Broumově znovu ožívá
Víkendová příloha
-
Co se vařilo a jedlo v 19. století, připomíná almanach s recepty Čechy – Morava – Vídeň
O knihách s knihovnicí
-
Je to světový spisovatel! Vzpomínka na osobnost a dílo Milana Kundery
Mozaika
-
Osudy Vladimíra Justla
Osudy
-
Simona Peková: Můj největší sen je ukázat, co ve mně ještě nikdo neobjevil
Vizitka
-
Sedmé nebe s Petrem Dorůžkou
Sedmé nebe