Apetýt
Mlynařina není žádný med. Řemeslo dnes trpí tím, že nemá následovníky, říká mlynář ze Střížova
Apetýt
Brno
Mlýn Střížov je v rukou mlynářského rodu už několik generací, s jeho chodem i nelehkou historií vás seznámí hned dva mlynáři – František Křepela a Lukáš Bárta. „Jsme rádi, když má mouka pokračování, že to má smysl.“ V čem tkví umění použít mouku správně? Jak často se ve mlýně zametá a jak vypadá běžný pracovní den mlynáře? Přijměte pozvání na prohlídku malého rodinného mlýna a dozvíte se třeba, jak je to s čerty ve mlýně.
Jarka Vykoupilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jihočeský Hněvkovický mlýn je na Vltavě jediným mlýnem s původním dochovaným vybavením
Výlety
-
1153. schůzka: Příběh prvního abstraktního malíře, v češtině promlouvajícího
Toulky českou minulostí
-
Veliké, hravé dítě
Seriál týdne pod Ještědem
-
Spisovatelka Horňáková-Civade: Kultura je to, co z nás dělá lidi. Bez ní by nedávalo smysl nic
Jak to vidí...
-
Když na hradě bydlíte, tak jste vlastně 24 hodin denně v práci, míní kastelán Karlštejna Kunst
Hovory
-
Hašlerky. Legenda mezi bonbóny
Příběhy z kalendáře
-
Lev Blatný: O babce věštkyni, její slávě a záhubě
Povídka
-
Jindřich Pouska je čtvrtou generací mlynářů v Mešně
Náš příběh
-
Nenapravitelný recidivista
Krimipříběhy z kraje pod Ještědem