Apetýt
Cukrářka Petra Burianová: Když budete mít na stole jen vánočku, tak jste si vlastně upekli Vánoce
Apetýt
Brno
Cukrářka, pekařka i žena, která ctí tradiční řemesla. Petra Burianová tvrdí, že vánočka nemusí být krásná jako na fotografiích. „Čím víc věcí tam dáte, tím víc vám pak popraská a rozjede se. Ale popraská dobrotou!“ Má mít devět pramenů a splétá se na Štědrý den. „Spodní čtyři symbolizují živly, prostřední tři jsou nejlepší duchovní vlastnosti.“ Na jaké tradice nedá dopustit a co nesmí chybět na svátečním stole u Burianů? A kolik kuchařek má ve své knihovně?
Jarka Vykoupilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Přicházejí Vánoce, svátky blikání a svítících sobů. Vizuální smog ale obtěžuje celoročně
Bourání
-
Poradna - pekařka a cukrářka Petra Burianová připomene, jak si správně připravit těsta na vánoční…
Apetýt
-
Vánoční klasika podle kulináře Petra Stupky
Kuchařské čarování
-
V pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit mají vánoční nej. Třeba obří vykrajovátko
Výlety
-
K Vánocům patří vůně cukroví. A když se nepeče, tak mám dobrou fintu, radí autorka kuchařek
Host Radiožurnálu
-
Módní přehlídka u stromečku. Sonda do českého svátečního oblékání a „měkkých“ dárků
Šatníky
-
Petr Voldán: Těšení proti odmítačům
Glosa dne aneb Co týden dal
-
Óda na vánočku
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Naučit se dobře foukat koule, to trvá roky. Jak vznikají v Oflendě vánoční ozdoby?
Kdo umí, ten umí