Náš host

Poradna zdravé výživy

Náš host

Poradna zdravé výživy
Chřipka a nachlazení

Plzeň

Na dotazy odpovídá dietní sestra Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.
Michaela Vondráčková

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • A teď i v našem dopoledním vysílání otevíráme naši pravidelnou výživovou poradnu. Dietní sestra Jaroslava krajíc Berková už je na svém místě a připravená. Dobrý den. Dobrý den. A své dotazy nám pochopitelně také dnes už teď můžete posílat ve formě SMS a to na číslo 605 55 a čtyři osmičky. Anebo nám rovnou můžete zavolat k nám do studia, a to na číslo 221. 554 222. No, já bych asi začala tématem, které je, řekněme aktuální. Stále nás trápí virózy, zahlenění a tak a možná se nabízí otázka, jak si pomoci, jak uvolnit dýchací cesty, ideálně nějakou snad přírodní cestou, hnědými doplňky, potravinovými. Možná jaksi pomoc je ono.

  • To je dobrý ty doplňky použít i k lékům třeba klasickým, které nám lékař předepíše.

  • A budete se divit. Ale to zahlenění nejlépe uvolňují ostré potraviny. Já začnu feferonka. Má to třeba málokdo, ale třeba já, jak nastudovává všechny možné zdroje, tak doktor, který sem nejezdí na tyto prof. jako výživy, je Američan. To je pravda. Tam já vždycky přístup jako si říkám jo, a co je byznys a co není byznys. Ale tyto rady jsou v vážně dobrý. Takže Dr. si nad experimentoval s tím a feferonka má. A vymyslel, že když vymačkáte feferonky do vody a vypijete to, tak se vám uleví při astmatu. Prostě jakmile jste zahleněná. Ale umí to. Odvozeno zase umí to třeba v ode mě. Umí to i křen. Umí to taková ta pálivá paprika. Co dostanete k sushi?

Ostatní také poslouchají