Zdraví v cajku
Víte, z čeho jíte pizzu nebo hranolky? Někdy může jít o velmi nebezpečnou chuťovku
Zdraví v cajku
Plzeň
V šesti evropských zemích, včetně ČR, proběhly laboratorní testy obalů a jednorázového nádobí, které používají mezinárodní řetězce rychlého občerstvení. Výsledky mimo jiné ukázaly, že v českém sáčku na hranolky je 85x víc nebezpečné chemikálie než v tom dánském. Proč tomu tak je?
Miroslav Šuta, Vladimír Šťovíček
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ivan Douda, psycholog a zakladatel organizace Drop In
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Chemické experimenty studenty baví. Reportáž z kurzu ChemGeneration
Magazín Experiment
-
Týden ve vědě byl stále ve znamení pandemie covid-19
Magazín Leonardo
-
Až 18 % neočkovaných dál chodí do restaurací. „Máme hodně opatření, která nevymáháme,“ říká sociolog
Speciál Radiožurnálu
-
Na trh vstupuje unikátní český test na protilátky. Umí odlišit ty, které chrání před koronavirem
Věda Plus
-
Ekonomka Švihlíková: V technologicky náročné výrobě hraje Čína prim a je těžko nahraditelná
Řečí peněz
-
Tomáš Zima: Vyrábět penicilin v lékárnách je extrém. Vláda se musí s výrobci dohodnout na ceně léků
Jak to vidí...