Zdraví v cajku
Přesolení Češi. Už od kolébky jíme výrazně víc soli, než je zdrávo
Zdraví v cajku
Plzeň
Sůl přestala být v moderní společnosti vzácnou a naše jídla jí obsahují mnohem víc, než lidské tělo potřebuje. V potravinářském průmyslu se využívá ke zlepšení chuti, ale i kvůli prodlužení trvanlivosti potravin. Bohužel ale také zvyšuje riziko nemocí ledvin, srdce a cév. A problém můžete mít i přesto, že se snažíte solit málo.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Dva na Dvojce
-
Pohádky pod drobnohledem vědy: Je sůl opravdu nad zlato?
Seriál týdne pod Ještědem
-
Doktorka Kateřina Cajthamlová: Pokud chcete zdravě zhubnout, musíte být v pohodě
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Malé dějiny chleba
Špalíček
-
I mlsání může být zdravé. Upečte toho méně, ale dokonale vychucené, radí cukrářka
Hovory
-
Anorektička nemusí být vyhublá. Někdy poruchy příjmu potravy zůstávají skryté, člověka ale devastují
Zdravíčko
-
V Kruhu zdraví mají 2 ze 3 pracovníků handicap, přesto dokážou navařit pro dvě stě lidí
Kdo umí, ten umí