Zdraví v cajku
Potraviny s nanochemií. Ještě víc chuti, ještě lepší vzhled. A co na to střeva?
Zdraví v cajku
Plzeň
Zatímco výrobci některých roušek, dezinfekce, barev, laků nebo třeba tkanin se chlubí tím, že jejich výrobky obsahují nanomateriály, potravinářský průmysl o něčem takovém příliš nemluví. Přitom rozmanitých typů nanočástic je v potravinách možná víc, než byste čekali. Mimo jiné v kojenecké výživě nebo ve snídaňových cereáliích.
Miroslav Šuta, Vladimír Šťovíček
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Keto dieta a raw stravování. Doporučil by je gastroenterolog Pavel Kohout?
Blízká setkání
-
Neviditelní, nebezpeční, všudypřítomní škůdci našeho jídla i zdraví. Na co si dát v létě pozor?
Apatyka
-
Chuť masa bez masa. Veganské burgery jsou výrobní alchymie
Zdraví v cajku
-
Ve vlastní šťávě: Biozelenina je normální!
Ve vlastní šťávě
-
Luštěniny nejsou nudné. Jak je vrátit na naše talíře? Začněte třeba červenou čočkou
Dva na Dvojce
-
O radosti z jídla i ze života: Vláknina. Proč je v našem jídelníčku důležitá?
Jezte, ať vám to sluší
-
Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
Expedice do světa minerálů. Draslík, tajemný minerál, který rozhoduje o našem životě
Expedice