Zdraví v cajku
Dusičnany a dusitany v potravinách. Je důvod k obavám?
Zdraví v cajku
Plzeň
Zmíněné látky jsou už desítky let předmětem bouřlivých diskusí. Mohou kontaminovat pitnou vodu, najdeme je v ovoci a v zelenině, ale také se jako tzv. éčka přidávají do uzenin a sýrů. Olej do ohně sporů o bezpečnost jejich používání přilila v roce 2015 Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zákaz glyfosátu? „Velcí zemědělci si přejí nastavený model neměnit,“ říká Jakub Hruška
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Rady pro váš zdravější život vám nabídne MUDr.Miroslav Šuta, kterého si k
Zdraví v cajku
-
Prolomit vlny: Je důležitější naše zdraví nebo prosperující agrokorporace? Česko stále nezná odpověď
Prolomit vlny
-
Pesticidy mohou ovlivnit vývoj plodu i start rakoviny. Existuje cesta z jejich prokletí?
Natura
-
Úprava pitné vody bude náročnější. V povrchových vodách totiž přibývá organických látek
Zprávy z jižních Čech
-
Hana Hosnedlová: Doba rozkladu
Rozhlasový sloupek
-
Pstruzi na pervitinu? Mají abstinenční příznaky, můžou se hůř množit nebo bránit
Dnešní Plus
-
„Věčné chemikálie“ zvyšují riziko rakoviny. V některých hnojivech je jich až dvacetkrát přes limit
Věda Plus
-
Půst může i chutnat. Zelený ječmen dodá energii, kichadi zharmonizuje
Radioporadna