Zdraví v cajku
Chuť masa bez masa. Veganské burgery jsou výrobní alchymie. Do některých se dostaly nebezpečné látky
Zdraví v cajku

Plzeň
Na celém světě roste popularita potravin, které se podobají masu nebo masným výrobkům, ale jsou přitom zcela, nebo převážně z rostlin. Vyrobit například burger bez použití masa je přitom docela oříšek. Odborníci pro takové produkty používají termínu analogy masa a dnes se tímto tématem zabývají nejen kuchaři a potravináři, ale také chemici a zdravotníci.
Vladimír Šťovíček
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Koenzym Q10
Zdraví v cajku
-
Můžeme zapít třešně a jsou špekáčky karcinogenní? Pověry a pravdy o letním stravování
Zdravíčko
-
Nebojte se vajec. Dodají tak skvělé bílkoviny, že se jim nevyrovná nic kromě mateřského mléka
Přírodní lékárna
-
Cukrovka patří k dědičným onemocněním. Při nezdravém způsobu života si ji ale můžete způsobit sami
Doktorská rada
-
Rusku budou chybět kvalifikovaní lidé, Ukrajina může být po válce silnější, míní politický geograf
Interview Plus
-
První „bratrská“ vzpomínka Bedřicha Frídy popisuje, jak jej Jaroslav Vrchlický shodil ze…
Mozaika
-
O trestech pro poddané
Bejvávalo speciál
-
Deerhunter natočili vzpouru!
On Air
-
Vládní reforma veřejných financí.
Otázka dne
-
V Ředickém řízku maso nehledejte
Východočeské výlety