Zdraví v cajku
Aflatoxiny v potravinách. Plísňové jedy, které dokážou i zabít
Zdraví v cajku
Plzeň
Už jste slyšeli o plísňových jedech, které se mohou vyskytovat v potravinách? Mezi ty nejvíce nebezpečné a zároveň nejlépe prozkoumané patří aflatoxiny. Svědčí jim vyšší teplota a vlhkost vzduchu, proto se jim daří hlavně v tropických a subtropických oblastech. V našich podmínkách jsou tak nejčastějším zdrojem aflatoxinů právě plodiny dovážené z těchto oblastí.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Při výběru opalovacího krému pozor na problematické UV filtry
Zdraví v cajku
-
Horké letní počasí s sebou přináší i zvýšené riziko zdravotních potíží při pozření špatných potravin
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Ledové pití vás může dorazit, říká doktorka Cajthamlová k...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Pěstoval by dnes Escobar avokáda?
On Air
-
Expedice do světa lanýžů. Pár hoblinek dovede zvednout cenu jídla
Expedice
-
O radosti z jídla i ze života: Detoxy. Potřebuje je naše tělo? A můžeme si detoxem uškodit?
Jezte, ať vám to sluší
-
Houbařská poradna
Co vás zajímá
-
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Dva na Dvojce
-
Houbařit se dá i v zimě, tvrdí mykolové. Jakými houbami si můžete zpestřit štědrovečerní večeři?
Zprávy ČRo Olomouc