Zápisník zahraničních zpravodajů
Za úspěchem karského sýra v Turecku stojí ruská okupace i české krávy
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Když se řekne kvalitní sýr, někomu se vybaví Francie, někomu Švýcarsko nebo třeba Nizozemí. Vynikající sýr se ale vyrábí na východě Turecka, v horách a stepích při hranicích s Arménií. Ke vzniku zdejší sýrařské tradice přispělo paradoxně carské Rusko, které celou oblast na přelomu 19. a 20. století okupovalo. A na scéně se na krátko objevili i Švýcaři.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bez chemie a s láskou. Tak zrají české sýry v Chorvatsku
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Tavený sýr Čechům chutná už 100 let tak, že se musí i dovážet, aby byl pro každého
Pochoutkový rok
-
Zachraňte chuť parmazánu! Produkci kvalitního sýra komplikují klimatické změny i evropská pravidla
Reportáže Radiožurnálu
-
Absint byl inspirací umělců i lékem pro vojáky. Jak se...
Prahou křížem krážem
-
Tavené sýry jsou démonizované zbytečně. Tavicí soli dobře vykompenzuje vápník, dokládá dTest
Dva na Dvojce
-
Snažil jsem se pomáhat pronásledovaným. Příběh odbojáře a převaděče Františka Wiendla mladšího
Příběhy 20. století
-
Dámská jízda s Mirkou Nezvalovou 8. 6. 2022
Dámská jízda
-
Fondue jsou ve Švýcarsku společenskou záležitostí. Nesmí se...
Glosa Pavla Maurera
-
Italové mají pizzu, Francouzi palačinky, které berou hodně vážně. Výborné jsou se zeleninovou náplní
Vaříme s Habadějem
-
Pochoutky s šéfkuchařem Café Savoy Romanem Frenclem
Pochoutky na talíři