Zápisník zahraničních zpravodajů

Vzduch provoněný ořechy a máslem: bratislavské rohlíčky se pečou podle více než čtyři sta let staré receptury

Zápisník zahraničních zpravodajů

Vzduch provoněný ořechy a máslem: bratislavské rohlíčky se pečou podle více než čtyři sta let staré receptury
Hrdý pekařský mistr Ján Šimunek, který prý cítí obrovský závazek vůči původním pekařům bratislavských rožků

Radiožurnál

Symbolem rakousko-uherského Prešpurku bylo kdysi sladké pečivo ve tvaru písmene C nebo podkovy. Dnes ho známe jako bratislavské rohlíčky. Během dvacátého století ale tahle lahůdka z pultů slovenských pekáren a cukráren vymizela. Ještě před třinácti lety se jich tehdejší zpravodaj nemohl dopátrat. Dnes jsou ale bratislavské rohlíčky zpátky.
Ladislav Novák

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají