Zápisník zahraničních zpravodajů
Váží sto kilo a je plný děr: Vladimír Kroc se přesvědčil, jak se vyrábí pravý ementál
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Až se z toho stalo klišé: je-li něco děravé, pak rovnou jako ementál. Tento sýr je spojován se Švýcarskem natolik, že mu Američané nebo Australané říkají Swiss cheese. Vladimír Kroc vás ale zavede do místo, o kterém se traduje, že je to nejšvýcarštější Švýcarsko – do údolí řeky Emme v kantonu Bern, které je kolébkou pravého ementálu.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zachraňte chuť parmazánu! Produkci kvalitního sýra komplikují klimatické změny i evropská pravidla
Reportáže Radiožurnálu
-
Za úspěchem karského sýra v Turecku stojí ruská okupace i české krávy
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Fondue jsou ve Švýcarsku společenskou záležitostí. Nesmí se...
Glosa Pavla Maurera
-
Švýcarsko láká na půl kilometru dlouhou lávku. Je to země...
Jak to vidí...
-
Labský kaňon je nejkrásnější z vyhlídky Belvedér, která stojí...
Česko – země neznámá
-
Ve Švýcarsku mají speciální zákon o morčatech. Co jejich majitelům zakazuje?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Na Srí Lance proniklo slovenské know-how do zpracovávání cejlonského čaje
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
O balónech a ufónech
Ranní úvaha
-
Ve vlastní šťávě: Motá vám italština v kuchyni hlavu?
Ve vlastní šťávě