Zápisník zahraničních zpravodajů

Váží sto kilo a je plný děr: Vladimír Kroc se přesvědčil, jak se vyrábí pravý ementál

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Zápisník zahraničních zpravodajů

Váží sto kilo a je plný děr: Vladimír Kroc se přesvědčil, jak se vyrábí pravý ementál
Největší bochníky ementálu mohou vážit až metrák

Radiožurnál

Až se z toho stalo klišé: je-li něco děravé, pak rovnou jako ementál. Tento sýr je spojován se Švýcarskem natolik, že mu Američané nebo Australané říkají Swiss cheese. Vladimír Kroc vás ale zavede do místo, o kterém se traduje, že je to nejšvýcarštější Švýcarsko – do údolí řeky Emme v kantonu Bern, které je kolébkou pravého ementálu.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají