Zápisník zahraničních zpravodajů

Tradiční řecký jogurt je jako archiv chutí, tvrdí místní. Na ten opravdu poctivý si zajděte v Aténách do mléčného baru

Zápisník zahraničních zpravodajů

Tradiční řecký jogurt je jako archiv chutí, tvrdí místní. Na ten opravdu poctivý si zajděte v Aténách do mléčného baru
Interiér připomíná naši cukrárnu

Radiožurnál

Atény prý dříve byly plné mléčných barů. Dnes už budete v řecké metropoli obchůdky, kde hraje prim jogurt a med, hledat hůř. Údajně jeden z posledních podniků, které vyrábějí řecké mléčné produkty tradičně, kvalitně a bez průmyslových surovin, je schovaný v pěší zapadlé uličce nedaleko centra. Stejně jako další podniky v okolí, i mléčný bar Stani tady má pod markýzou stolky pro své hosty. A dva malé stolečky najdete i uvnitř, víc by se jich do malého prostoru ani nevešlo.
Dominik Tesár

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu