Zápisník zahraničních zpravodajů

Tradiční kosovský předkrm je bílý, tučný, ostrý a sytý. Bez vína si ho ale vychutná málokdo

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Zápisník zahraničních zpravodajů

Tradiční kosovský předkrm je bílý, tučný, ostrý a sytý. Bez vína si ho ale vychutná málokdo
Kosovská pochoutka lëng speca je vydatná a vystačí i na samostatné jídlo.

Radiožurnál

V kosovských restauracích si hosté na začátek večeře objednávají lëng speca, tedy misku velmi tučného bílého smetanového dipu s pálivou paprikou a čerstvě upečeným chlebem. Někdo jen jako chuťovku, někdo jako plnohodnotné jídlo. Ovšem bez skleničky vína na zjemnění chuti pálivých paprik se jeho konzument neobejde.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají