Zápisník zahraničních zpravodajů
Tradiční kosovský předkrm je bílý, tučný, ostrý a sytý. Bez vína si ho ale vychutná málokdo
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
V kosovských restauracích si hosté na začátek večeře objednávají lëng speca, tedy misku velmi tučného bílého smetanového dipu s pálivou paprikou a čerstvě upečeným chlebem. Někdo jen jako chuťovku, někdo jako plnohodnotné jídlo. Ovšem bez skleničky vína na zjemnění chuti pálivých paprik se jeho konzument neobejde.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Haličská kuchyně přežila války a změny hranic na ukrajinském...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Zapékané švestkové knedlíky se zálivkou podle Yvony Umlaufové
Pochoutkový rok
-
Čočkový salát s hlívou ústřičnou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Placky všeho druhu, pečené v troubě, na pánvi i grilu
Kuchařské čarování
-
Chilli papričky skýtají spoustu chutí a dokážou pozvednout jídlo na další úroveň, popisuje nadšenec
Host Radiožurnálu
-
„Oběd za dvě koruny a nejlepší jahodový koktejl,“ vzpomínají Polední sirény na bývalý automat Koruna
Polední sirény
-
Nejlepší filmy roku 2023 podle Čelistí Radia Wave: Umění jíst tvrdý chléb a milovat finské blues
Čelisti
-
Vuřty v pivu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou