Zápisník zahraničních zpravodajů
Tradiční egyptská snídaně zasytí na celý den. Ochutnejte fúl v káhirských ulicích, neuděláte chybu
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Základní pokrm Egypťanů na tři je „fúl“. Podle některých autorů byl na jídelníčku už ve starém Egyptě, podle jiných se rozšířil až ve středověké Káhiře. V egyptské metropoli každopádně najdete fúl na každém rohu i dnes. Při výběru snídaně odolává náporu moderních kaváren s croissanty. A pro Egypťany má fúl i výhody ekonomické: je levný a v žaludku vydrží po celý den.
Štěpán Macháček
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Co říkají Egypťané na Bohumila Hrabala? Diskuzní večer v Káhiře představil velikána české literatury
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Hostem je ekolog Jakub Zelený, poradce Člověka v tísni pro změny klimatu
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Stretnutie s Kamilou Schusterovou
Stretnutie
-
Máta zvyšuje soustředění a duševní výkon, a to už za dvacet minut po vypití čaje
Přírodní lékárna
-
Vladimír Burjánek: Umění
Nedělní káva
-
Brunch česky? Víkendové debužírování. Jde o to nespěchat, usmívá se autor gastromapy Lukáš Hejlík
Host Lucie Výborné
-
Markéta Pilátová: Rušení duší
Ranní úvaha
-
V Abúsíru panují přísné podmínky a ochrana památek je až...
Dnešní Plus
-
Na Plusu začíná Hra na perestrojku. Co uslyšíte?
Jak to bylo doopravdy
-
Turecká káva nesmí projít varem. Podává se bez mléka a chutná úplně jinak než náš „český turek“
Zprávy pro Královéhradecký kraj