Zápisník zahraničních zpravodajů

Slovenská brynza pochází z Podpolaní. První manufaktura na výrobu brynzy vznikla v Detvě už koncem 18. století

Zápisník zahraničních zpravodajů

Slovenská brynza pochází z Podpolaní. První manufaktura na výrobu brynzy vznikla v Detvě už koncem 18. století
Výroba u Vagačů v meziválečném období

Radiožurnál

O kvalitě slovenského piva dřív zejména v českých hospodách panovala řada pochyb. Dnes už ale nejsou na místě. Napříč Slovenskem vznikly za uplynulé roky desítky řemeslných pivovarů, kde s láskou vyrábějí výborné kousky. Ochutnávat tak prý stojí za to. A kdo poctivě ochutnává, může narazit na nečekané příběhy, například o původu tradiční pochoutky ze slovenských salaší.
Ladislav Novák

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu