Zápisník zahraničních zpravodajů
Pouliční prodej horkého čaje je turecká specialita. Pije se ředěný a ze skleniček
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
S japonským či čínským čajovým obřadem se turecká příprava nemůže srovnávat. V Turecku je popíjení čaje mnohem méně spirituální a rafinované, přesto k tamní kultuře neodmyslitelně patří. Čaj přitom v Turecku vytlačil kávu až počátkem dvacátého století.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Turci mají o večerním mlsání jasno. Místo zmrzliny okurku,...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Dobrou kávu poznáte ze srovnání flat white a cappuccina, radí barista
Hovory
-
Jiří Březina starší: O čaji
Rozhlasový sloupek
-
Čaj účinkuje na mozek, káva na srdce, přibližuje Aleš Juřina ze Spolku milců čaje
Host Radiožurnálu
-
Staňte se mistry čajové kultury. Mistrovský kurz Jiřího Boháče
Mistrovský kurz
-
Klasický turek vás sice nakopne, je ale plný škodlivých látek
Radioporadna
-
Kam s ním? Vylouhovaný sáček od čaje může být problém. Ladislav Špaček zná krajní i elegantní řešení
Pochoutkový rok
-
O místech blízkých i vzdálených. Příběhy zajímavých a výjimečných lidí
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Zelený čaj „dračí studna“
Dobroty Dáši Kubíkové