Zápisník zahraničních zpravodajů
Palačinkárna v Bretani vyzývá, ať u nich klidně svůj talíř vylížete. Palačinky nabízí sladké i slané
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Neochutnat palačinky na cestě do Bretaně by byl podobný hřích jako vynechat pizzu v Itálii, halušky na Slovensku nebo bigos v Polsku. Prostě to nejde. Palačinky mají v Bretani tradici už od 16. století a používají tam pro ně hned dva pojmy. Jednak slovo „galette“, tedy slané palačinky, které se vyrábějí z pohankové mouky, soli a vody a pak termín „crêpe“, což jsou sladké palačinky s vejcem, moukou a mlékem. V hlavním městě Bretaně v Rennes najdete desítky palačinkáren.
Martin Balucha
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bohumil Hrabal: Něžný barbar
Četba na pokračování
-
Prašina
Čtení na pokračování
-
Sýkorka umí být pěkná potvora. Spícímu netopýrovi je schopná vyklovat mozek, uvádí ornitolog
Hovory
-
Anatomie filmových vzestupů a pádů. Vypouštíme toxický hadí plyn z Varů
Čelisti
-
Petr Stančík: Organizace smrti
Strašidelné povídky
-
Dominik Dán: Nevíš dne, nevíš hodiny
Četba na pokračování
-
Moderní komedie
Podvečerní čtení
-
Lyžák: 1. díl
Lyžák
-
Ondřej Štindl: Až se ti zatočí hlava
Četba s hvězdičkou
-
Eduard Fiker: Čichač
Tip mujRozhlas