Zápisník zahraničních zpravodajů
Palačinkárna v Bretani vyzývá, ať u nich klidně svůj talíř vylížete. Palačinky nabízí sladké i slané
Zápisník zahraničních zpravodajů

Radiožurnál
Neochutnat palačinky na cestě do Bretaně by byl podobný hřích jako vynechat pizzu v Itálii, halušky na Slovensku nebo bigos v Polsku. Prostě to nejde. Palačinky mají v Bretani tradici už od 16. století a používají tam pro ně hned dva pojmy. Jednak slovo „galette“, tedy slané palačinky, které se vyrábějí z pohankové mouky, soli a vody a pak termín „crêpe“, což jsou sladké palačinky s vejcem, moukou a mlékem. V hlavním městě Bretaně v Rennes najdete desítky palačinkáren.
Martin Balucha
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Dominik Dán: Venuše ze zátoky
Četba na pokračování
-
Mně se oškliví každý dotek mužského… Příběh Jarmily Semotamové, vězněné za to, že neudala rodiče
Příběhy 20. století
-
Detektivka
Hry a četby: V hlavní roli neviditelní herci
-
Bianca Bellová: Hrázný. Poslechněte si povídku v podání nezapomenutelného Josefa Somra
Povídka
-
Bartolomějská noc: Zvěsti o krvavé svatbě vedly k chaosu na pohřbu habsburského císaře
Historie Plus
-
Petr Pavel: Putin věřil, že Ukrajinu porazí v řádu dní. Spoléhal na pomalou reakci Západu
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Jak „otrávit“ prezidenta. Šlo Háchovi cestou do Berlína o život?
Téma Plus
-
Ondřej Neff: Případ ukradeného spáče
Strašidelné povídky
-
Karel Fořt: Z New Yorku do pekla a zpět
Četba s hvězdičkou
-
Ženy 50+: Pozdní mateřství. Otevřené výpovědi žen o tom, že padesátkou to nekončí
Dokuseriál