Zápisník zahraničních zpravodajů
Od Descarta ke croissantům: jak se filozof stal pekařem a prorazil s nejlepšími madlenkami v Paříži
Zápisník zahraničních zpravodajů

Radiožurnál
Mikael Grondin nejdřív vystudoval filozofii na Sorbonně a získal doktorský titul. Pak se ale rozhodl pro životní změnu a stal se pekařem. Otevřel si vlastní podnik, o kterém se rychle začalo psát. Francouzský deník Le Figaro jeho pekárnu dokonce zařadil mezi nejlepší pařížské výrobce madlenek, cukrovinek z máslového těsta ve tvaru mušliček.
Martin Balucha
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V malé pekárně na předměstí Paříže se pečou ty nejkřupavější francouzské bagety
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Nezakusujete se náhodou do chleba s pančovaným medem? ptá se...
Glosa Pavla Maurera
-
Francesco Procopio dei Coltelli u zrodu literární kavárny
Víkendová příloha
-
Předsevzetí; S Kateřinou Cempírkovou otevřemě první stránku jejího pařížského deníku;…
Dámská jízda
-
Čím více se filozofie stává vědou, tím více přestává být filozofií. Osudy Ladislava Hejdánka
Osudy
-
„Na krevetách jsme byly třikrát za sebou.“ Omeletky Haliny Pawlowské o cestě do Paříže
Omeletky
-
Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Máslo utluče chuť ovoce. I francouzská cukrařina jde dělat vegansky
Ve vlastní šťávě