Zápisník zahraničních zpravodajů

Od Descarta ke croissantům: jak se filozof stal pekařem a prorazil s nejlepšími madlenkami v Paříži

Zápisník zahraničních zpravodajů

Od Descarta ke croissantům: jak se filozof stal pekařem a prorazil s nejlepšími madlenkami v Paříži
Mikael je vystudovaný filozof. Kariéru vysokoškolského učitele ale opustil, aby se mohl věnovat pečení. Podle něj je důležité umět vyrobit něco vlastníma rukama

Radiožurnál

Mikael Grondin nejdřív vystudoval filozofii na Sorbonně a získal doktorský titul. Pak se ale rozhodl pro životní změnu a stal se pekařem. Otevřel si vlastní podnik, o kterém se rychle začalo psát. Francouzský deník Le Figaro jeho pekárnu dokonce zařadil mezi nejlepší pařížské výrobce madlenek, cukrovinek z máslového těsta ve tvaru mušliček.
Martin Balucha

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají