Zápisník zahraničních zpravodajů

Kávu pražil už jeho pradědeček. Bavorský kavárník se vrátil k rodinné tradici

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Zápisník zahraničních zpravodajů

Kávu pražil už jeho pradědeček. Bavorský kavárník se vrátil k rodinné tradici
„Je to kulovitá pražička z roku 1926 od německé firmy Barth. Má plynový hořák, se kterým se velmi snadno reguluje teplota,“ popisuje kavárník Heiko Rehorik srdce své pražírny.

Radiožurnál

Pražit kávu je umění, kterému se může naučit každý, kdo má trpělivost, hodně času a dobrý nos. V bavorském Řezně najdete kavárníka, který si toto řemeslo osvojil. Zcestoval svět a poznal kávovníkové plantáže, aby věděl, co vlastně praží. Pokračuje tak v rodinné tradici, kterou založil jeho pradědeček v Karlových Varech.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají