Zápisník zahraničních zpravodajů
Chleba s příměsí zvířecí krve? Seznamte se s „bratrancem“ oblíbeného skandinávského knäckebrödu
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Knäckebröd, tedy skandinávský křupavý chleba, je v Česku známý už řadu let. Neobvyklých druhů pečiva ovšem ze severu Evropy pochází více. Ve švédské oblasti Höga Kusten na pobřeží Botnického zálivu se peče i takzvaný tunnbröd, tedy tenký chléb. Redaktor Jakub Lucký se vydal do nejstarší továrny na toto pečivo.
Jakub Lucký
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tajemství českého chleba je odhaleno, záleží na mouce
Pochoutkový rok
-
Příprava kvasového chleba je zdlouhavá, ale upečený voní a chutná skvěle
Radioporadna
-
Avokádo: Kdy je hlavní sezóna a jak ho správně koupit?
Abeceda potravin
-
Silvestrovské oslavy jsou přede dveřmi a chybět na nich určitě nebude jeden český kulinářský vynález
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Tip Juliany Maškrtnice: Opečený chléb nemusí být nuda, zajděte do bistra Topinka v Českém Krumlově
Tip
-
Komín bývalého pivovaru v Jablonném zdobí nejstarší čapí...
Česko – země neznámá
-
Jsme kmínovou velmocí, připomíná Pavel Maurer. Malá hnědá...
Glosa Pavla Maurera