Zápisník zahraničních zpravodajů
Březová míza léčí a zpomaluje stárnutí. A dělá se z ní šampaňské
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Čistí náš organismus, teče ze stromů a vyrábí se z ní víno nebo kosmetické krémy. Co to může být? Březová šťáva! Už stovky let se v Lotyšsku odehrává na jaře stejný rituál: lidé navrtávají břízy a čerpají z nich mízu. Čirou šťávu pak pijí. Jeden mladý podnikatel z březové šťávy vyrábí i šampaňské.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Bylo by skvělé, kdyby lidi začali zase milovat nealko, říká zpracovatel březové mízy
Ve vlastní šťávě
-
Vydejte se na Cestu vína. Zámecké vinařství Třebívlice...
Česko – země neznámá
-
S vůní tradice: Příběh vína. Jak se orientovat ve vínech se sommeliérem Pavlem Winterem
S vůní tradice: Příběhy potravin
-
Že je ve víně pravda? Největší klišé, ale funguje, říká s úsměvem someliérka Kollárová
Apetýt
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Víno s božcem na nespavost podle receptu z podhůří Krkonoš
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Ondřej Procházka, obchodník s vínem
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Sommeliér Ivo Dvořák: Nekvalitní víno bude i po svaření cítit. Svařujte jen to, které vám chutná
Blízká setkání
-
Co je pravé šampaňské? Vysvětluje Pavel Maurer
Glosa Pavla Maurera