Zaostřeno
Do gastronomie jde asi čtvrtina produkce. V hmyzu je ale naše budoucnost, tvrdí farmář ze Spolku chovatelů a zpracovatelů hmyzu
Zaostřeno
Plus
Na farmě v Jaroměřicích nad Rokytnou mají odchovaní jedinci jateční velikost kolem dvou centimetrů a prodávají se na litry. Jde pochopitelně o hmyz, který je v Česku zařazený mezi hospodářská zvířata, a to už od roku 2020. „Podle zákona jsme farmáři, tak používám zemědělskou terminologii,“ říká předseda Spolku chovatelů a zpracovatelů hmyzu Ivan Papoušek.
Ľubomír Smatana
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Hmyzu dál ubývá. Ani čmelák nedokáže před klimatickou změnou utéct
Laboratoř
-
Komunitní energetiku by všichni chtěli, stát ale nějak zaspal
Zaostřeno
-
Rybí katastrofa. Pesticidy, které hubí včely, můžou zasáhnout i vodní svět
On Air
-
Host Dne na Moravě: Martina Lichovníková
Den na Moravě
-
Drůbežáři v Česku se musí připravit na zásadní změnu. V roce 2027 bude u nás zakázán klecový chov
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Antonín Pelíšek: Čmeláci
Rozhlasový sloupek
-
Bez pavouků bychom si těžko poradili, ujišťuje arachnolog Milan Řezáč
Noční Mikrofórum