Vybrali jsme pro vás
První vlna. Doba „po koroně“. Druhá vlna. Jak se žije kavárníkům a restauratérům?
Vybrali jsme pro vás
Liberec
Restaurace, kavárny a bistra v Libereckém kraji se dál potýkají s poklesem tržeb v souvislosti s koronavirem. Už podruhé v letošním roce jsou podniky odkázané pouze na prodej z okénka. Kvůli vládním nařízením nemohou fungovat jinak. Řada podniků rozšiřuje služby, například o rozvoz jídel až domů.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Provozovatelé olomouckých restaurací a barů si pochvalují zájem firem o vánoční večírky
Zprávy ČRo Olomouc
-
Předvánoční Slatiňany, Chrudim i Pardubice stojí za návštěvu
Východočeské výlety
-
Pohlreich: Rozvozy nepomáhají restauracím, je to past. Za dovoz jídla se má platit jako v e-shopu
Řečí peněz
-
Tradice svatomartinských hus zažívá v Česku renesanci
Pochoutkový rok
-
Jídlo do krabičky – a tu vrátit. „Vratné obaly na jídlo neprodukují odpad,“ láká podnikatel Širočka
Hovory
-
Dřív běžná věc, zajít na večeři a posedět s přáteli, začíná být problémem. Restaurací i hospod ubývá
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Hospody na vesnicích zejí prázdnotou. Po covidu přišlo zdražení energií a nákladů, lidé šetří
Zprávy z jižních Čech