Vinohradská 12
Klimatické změny ničí úrodu a změní chutě. Chmel bude méně hořký, upozorňuje analytička
Vinohradská 12
Plus
Počasí jako na houpačce. Horko a sucho střídají přívalové deště a záplavy. Úrodu ničí jarní mrazíky. Problémy mají zemědělci po celém světě. Změny klimatu tak tlačí ceny některých potravin nahoru. Jaká budoucnost zemědělství čeká? A co dělat, aby nás planeta uživila i za 30 let? Odpoví analytička Barbora Chmelová z Asociace pro mezinárodní otázky, která pracuje i pro ministerstvo životního prostředí. Ptá se Janetta Němcová.
Janetta Němcová
Sound design: Damiana Smetanová
Hudba: Martin Hůla
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Problémy s vodou a suchem v Česku jsou stejné jako v rozvojových zemích, hodnotí ekolog Zelený
Hovory
-
Konec normálu: Jak ovlivní klimatická změna náš každodenní život?
Karbon (CZ)
-
Klimatické změny už zvyšují ceny kakaa, kávy i banánů. Budou farmáři pěstovat rýži bez vody?
Zaostřeno
-
Meteorolog Žák: Šance na záchranu planety tu ještě je. Dodržovat závazky ale lidstvo neumí
Jak to vidí...
-
V nížinách zemědělství upadá, vysočiny jsou na vrcholu. Je to ale jen dočasné, varuje klimatolog
Interview Plus
-
Vodu nejlépe zadrží pestrá krajina, zemědělská i lesní. Jenže rozdrobená je její údržba, říká sedlák
Souvislosti Plus