Vědecká dobrodružství
Vědecké dobrodružství v Gruzii: Tajemství výroby kvevri se předává z generace na generaci
Vědecká dobrodružství
Plus
Výroba vína metodou kvevri – tedy ve speciálních hliněných nádobách – se před pár lety dostala na seznam nehmotného dědictví UNESCO. A i když zájem o tuto metodu roste, tradiční výrobci si své know-how pečlivě chrání.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Česká tradice ruční výroby skla
Špalíček
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Pochoutkový rok
-
Mistři indiga a modrotisku 5 let v UNESCO
Folklorní notování
-
Na nedělní vlně z Pardubic
-
37 tisíc lahví Černé vdovy po zásluze vypili osvoboditelé
Náš příběh
-
Stříbrný důl v polských Tarnovských Horách je zatopený pitnou vodou
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Návštěva