Vaříme s Habadějem
Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě. Sliny se budou sbíhat úplně všem, to je jistota!
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Původ živáňské pečeně je poněkud nejasný a složení se také hodně mění. Jisté však je, že toto jídlo patřilo k nejoblíbenějším a nejslavnostnějším kouskům československé gastronomie 60. a 70. let minulého století. Nedílnou součástí bylo, že se pekla zároveň s přílohou - bramborami.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s cuketou a nebudete litovat
Vaříme s Habadějem
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Ve vlastní šťávě: Motá vám italština v kuchyni hlavu?
Ve vlastní šťávě
-
Guláš, knedlo, vepřo, zelo nebo svíčková se šesti. Češi...
Glosa Pavla Maurera
-
Po typicky české stravě se nemusí nutně tloustnout
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
304. schůzka: Habsburský start
Toulky českou minulostí
-
Indická kořenná míšeninka podle Pražské kuchařky Karolíny Vávrové z roku 1895
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Mrkev v kuchyni. Zkuste mrkvance, lívanečky, dort nebo zlivského mrkvokapra
Kuchařské čarování
-
Místa v srdci kuchaře Vladimíra Tůmy
Místa v srdci