Vaříme s Habadějem
Víte, jak správně připravit lilek nebo-li baklažán? A co z něj uvařit? Udělejte si ho zapečený
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Lilek neboli baklažán je plodina pocházející z Balkánu. Patří do čeledi lilkovitých rostlin, což jej z botanického hlediska řadí mezi ovoce, nicméně je v gastronomii považován za zeleninu. Ač je nezpochybnitelně chutnou a výživově přínosnou potravinou, je opředen také nepříznivými názory na jeho výživové vlastnosti. Milovníci lilku si bez něj neumí představit žádnou grilovačku, skeptici se mu vyhýbají. Do jaké skupiny patříte vy?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Mrkvová polévka s kuřecím masem. Podávaná se zakysanou smetanou, černým sezamem a lístky koriandru
Vaříme s Habadějem
-
Krém z pečeného květáku
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Květákový popcorn: Křupavá a zdravá alternativa s nečekanou chutí. Už jste ho vyzkoušeli?
Babské rady
-
Rané brambory se musí rychle spotřebovat. Jejich tenká slupka neumožňuje skladování
Pochoutkový rok
-
Brambory? Nebojte se jich, zařaďte je do svého jídelníčku
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Jedlý plevel na louce a zahradě místo zeleniny
On Air
-
Znáte nejzdravější rostlinu na světě? Za oknem ji pěstuje i...
Glosa Pavla Maurera
-
Matka příroda k nám mluví. Některé zdravé potraviny připomínají tkáně nebo orgány, kterým prospívají
Přírodní lékárna
-
Jak v kuchyni zpracovat zimní zeleninu? Vyzkoušejte něco nového, radí šéfkuchař Martin Havlík
Dva na Dvojce